Citytrip is ‘hot’ deze zomer

Haarlem, Netherlands - 01 juli 2014

Haarlem, 1 juli 2014 –Bij het boeken van een korte vakantie kiezen jonge stellen voornamelijk voor een citytrip in een stad waar goed gewinkeld kan worden. Antwerpen is dan ook de populairste bestemming deze zomer gevolgd door Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Stellen boven de 35 jaar boeken liever een rustige omgeving als ze een paar dagen weg gaan. Zij kiezen voornamelijk bestemmingen dicht bij de natuur zoals Valkenburg, Wageningen en Scheveningen. Dat blijkt uit onderzoek van HotelSpecials naar de interesses van verschillende doelgroepen op het gebied van korte vakanties in de zomer.

In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen vier doelgroepen: gezinnen met kinderen, gepensioneerde stellen, stellen boven de 35 jaar en stellen onder de 35 jaar.

Gezinnen met kinderen zoeken zoals verwacht vaker een accommodatie met activiteiten in de omgeving zoals attracties en het strand. Leiden en Texel zijn deze zomer favoriet en ook Oberhausen, dat nabij Movie Park Germany ligt, scoort goed.

Gepensioneerde stellen kiezen echter liever voor een fiets- en wandelvakantie. Leusden, gelegen nabij de Utrechtse Heuvelrug en Wageningen doen het goed deze zomer bij gepensioneerde stellen. Opvallend is dat ook Berlijn een populaire bestemming is bij deze doelgroep.

Niet alleen de bestemmingen maar ook de voorkeur voor een hotel zijn verschillend per doelgroep.
Stellen onder de 35 jaar hechten veel waarde aan een lage prijs en zij overnachten graag in een design hotel, terwijl gepensioneerde stellen vaker kiezen voor een hotel met restaurant en gratis parkeerplaats. Stellen met kinderen en stellen boven de 35 jaar zijn geïnteresseerd in de faciliteiten van het hotel. Zo is een zwembad vaak voor hen een vereiste bij het boeken van een hotelovernachting.

Over HotelSpecials.nl
HotelSpecials.nl is opgericht in 2002 en onderdeel van Hotel Booker B.V., evenals HotelSpecials.be, HotelSpecials.de, HotelSpecials.no, HotelSpecials.dk, HotelSpecials.se en HotelAanbiedingen.nl. HotelSpecials.nl werkt als Hollandse voordeelspecialist nauw samen met ruim 4000 hotels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Scandinavië. Dit aantal groeit dagelijks. De missie is om hotelboekers er vaker tussenuit te laten gaan met meer waar voor hun geld.

Downloads