Interesse in citytrip België drastisch gedaald na terreurdreiging

Haarlem, the Netherlands - 1 December 2015

Het zoekgedrag naar Belgische steden is sinds de aanslagen in Parijs meer dan gehalveerd!

Haarlem, 1 december 2015 – Het aantal mensen dat op Internet zoekt naar een citytrip Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge is sinds de terreuraanslag op 13 november 2015 gehalveerd. De interesse in een reisje naar Parijs is op het web met maar liefst 75% gedaald. Dit concludeert HotelSpecials.nl, uit een onderzoek naar het recente zoekgedrag.

België is minder in trek

In slechts twee weken tijd is er 40% minder interesse in een stedentrip naar Antwerpen en 69% minder interesse in een stedentrip naar Brussel. Nadat het openbare leven in de Belgische hoofdstad als gevolg van het hoogste dreigingsniveau dagen heeft stilgelegen, laten toeristen zich nog steeds afschrikken. Sinds dit dreigingsniveau is gedaald van 4 naar 3, zien we nog geen stijgende lijn. Ook de Franse hoofdstad wekt angst op bij toeristen, de vraag naar Parijs is naar 75% gedaald. In eigen land zien we geen negatieve trend. Het zoekgedrag naar een korte vakantie in Nederland toont juist een lichte stijging ten op zichten van twee weken geleden.

Ook de kerstmarkten worden minder bezocht

Uit het onderzoek van HotelSpecials.nl blijkt ook dat de kerstmarkten aanzienlijk minder populair zijn sinds de terreuraanslagen in Parijs. De vraag naar kerstmarkten in Duitse, Belgische en Nederlandse steden is 34% minder hoog dan een jaar geleden, terwijl het aanbod hetzelfde is gebleven. De angst lijkt er bij de Nederlanders nog goed in te zitten. De klantenservice van HotelSpecials.nl probeert alle vragen omtrent de angsten na de aanslagen in Parijs zo goed mogelijk te beantwoorden en handelt naar de richtlijnen van de landelijke overheid.

Downloads
NL – Haarlem (HQ) Contact
  • NL – Haarlem (HQ) Kennemerplein 16
    2011 MJ - Haarlem