Last minute boeken populairder onder Nederlanders

Haarlem, Netherlands - 14 mei 2014

Haarlem, 14 mei 2014 – Nederlanders boeken het vaakst last minute een hotel, blijkt uit onderzoek  van HotelSpecials. Ook geven zij minder uit aan een hotelovernachting in vergelijking met andere nationaliteiten. Het afgelopen jaar is er gekeken naar het boekingsgedrag van verschillende nationaliteiten waaronder Nederlanders, Belgen, Duitsers, Zweden, Denen en Noren. Bijna 40% van de Nederlanders boekt een hotel in de laatste week voor vertrek. Per nacht wordt er gemiddeld € 85,- uitgegeven. Noren spenderen meer dan het dubbele aan een hotelovernachting en boeken vaak al 3 maanden vooruit.

Nederlanders gaan voor goedkoop
Uit onderzoek van de ANWB is naar voren gekomen dat last minute boeken vaak voordeliger is dan vroegboeken. Wellicht dat dit een reden is voor veel Nederlanders om een week voor vertrek een hotel te boeken. Ook vakantiegangers uit onze buurlanden reserveren vaak last minute. Wel besteden zij gemiddeld meer aan een hotelovernachting in vergelijking met Nederlanders. Duitsers geven ongeveer € 95,- uit en Belgen € 100,- per nacht. Een nadeel van last minute boeken is dat het aanbod vlak voor vertrek beperkter is. Wie meer keuze wil hebben, betaalt meer voor een hotelovernachting.

Vroegboeken populairder onder Scandinaviërs
Zweden, Noren en Denen verkiezen vaker een ruime keuze boven een voordelige prijs. Zij boeken hun hotelovernachting dan ook het verst vooruit. De Noren spannen hiermee de kroon, bijna 17% van de Noren boekt al 3 maanden of eerder een hotel. Gemiddeld wordt er door Noren € 205,- uitgegeven aan een hotelovernachting.

Over HotelSpecials.nl
HotelSpecials.nl is opgericht in 2002 en onderdeel van Hotel Booker B.V., evenals HotelSpecials.be, HotelSpecials.de, HotelSpecials.no, HotelSpecials.dk, HotelSpecials.se en HotelAanbiedingen.nl. HotelSpecials.nl werkt als Hollandse voordeelspecialist nauw samen met ruim 4000 hotels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Scandinavië. Dit aantal groeit dagelijks. De missie is om hotelboekers er vaker tussenuit te laten gaan met meer waar voor hun geld.

Downloads