HotelSpecials gaat met nieuw design fris de zomer in

Haarlem, Netherlands - 05 July 2018

Team BookerZzz

05 juli 2018, HAARLEM – HotelSpecials lanceert een nieuwe website, een nieuw design. Zeg maar een frisse start voor het zomerseizoen. Al langere tijd is HotelSpecials bezig de websites te ontwikkelen door naar de klant te luisteren. Want de slogan “Customer is King” blijft natuurlijk altijd bestaan. En daarom werd op 3 juli de kurk van de champagne ontpopt, om te vieren dat alle HotelSpecials labels onder de BookerZzz paraplu nu in een nieuw jasje zijn gegoten. Een nieuw responsive jasje.

En zo’n nieuw jasje is niet altijd makkelijk. Want daar gaat een pittig proces aan vooraf. “We kunnen terugkijken op een lange maar indrukwekkende en leerzame periode, waarbij we nu kunnen focussen op het doorontwikkelen van alle websites”, aldus Remco Hofstede, CEO van BookerZzz.

Waarom eigenlijk een nieuw design?

Om één van de mobielvriendelijkste reissites te maken. Want tegenwoordig komen de sessies meer en meer via smartphone binnen. Mobiel surfen op een niet mobielvriendelijke website zorgt voor een hogere bouncerate en deze heeft weer invloed op de rankings in Google. De oplossing was een volledig nieuw responsive design waarbij elke customer journey gehoord wordt.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

  1. Mobile first, niet mobile only
    Mobiel wordt elk jaar belangrijker en belangrijker. Daarom heeft HotelSpecials gekozen voor een mobile first aanpak. Hierbij is de website niet voor 1 device ontworpen maar voor alle devices tegelijk. Hierdoor krijgt de gebruiker op alle devices dezelfde ervaring. Een grote verbetering is de navigatie.
  1. Gebruikersgemak door een snellere site
    Niets is zo vervelend als een website die niet snel genoeg laadt. Daarom is naast een nieuw design ook gekeken naar verbeteringen voor de laadtijd. Nieuwe technieken voor een snelle en moderne website zijn gebruikt en de website is aanzienlijk sneller.
  1. Prettig om naar te kijken
    Het design van de HotelSpecials websites is totaal vernieuwd. Er is een modern en meer esthetisch design ontwikkeld wat de site aantrekkelijker, betrouwbaarder en prettiger in gebruik maakt voor onze klanten. HotelSpecials ziet dit dan ook terug in de conversie stijging op de Zweedse en Duitse websites.

Waar het allemaal begon

Het eerste HotelSpecials label dat in 2016 het spits mocht afbijten was HotelSpecials.at. Het Oostenrijkse label was klein, maar goed genoeg om mee te beginnen en alle kinderziektes eruit te halen. Volgens de regels der kunst, volgden er meer labels. Het Scandinavische kantoor was dan ook razend enthousiast toen ze met trots konden zeggen dat Denemarken, Noorwegen en Zweden gelanceerd waren.

Al doende leert men! De 5 learnings van HotelSpecials

De internationale speler vertelt in dit uitgebreide artikel op Emerce wat de 5 learnings zijn van het redesignen van een website. Want het herbouwen en responsive maken van het platform bleek een langer en ingewikkelder proces dan voorzien.

Downloads