Nederland is nummer 1 bestemming van de Belgen

Haarlem, Netherlands - 28 November 2018

28 november 2018, HAARLEM – Tijdens de zoektocht naar een leuke bestemming blijken aanbevelingen van vrienden en familie erg belangrijk te zijn. In de aanloop naar de jaarlijkse HotelWeek zijn de reisspecialisten van HotelSpecials.be daarom op zoek gegaan naar welke bestemmingen Belgen het afgelopen jaar het meest aangeraden hebben aan vrienden en familie.

41% van de Belgen raadt Nederland aan

Op hotel gaan in Duitsland, Nederland of toch in eigen land? Het kiezen van een leuke bestemming kan een uitdaging zijn. Uit beoordelingen van een 8 of hoger op de vraag “In welke mate zou je de bestemming aanbevelen bij vrienden of familie?” blijkt dat ruim 41% van de Belgen een hotelbezoek in Nederland zou aanbevelen aan vrienden of familie, gevolgd door op hotel gaan in eigen land (38%) en als derde bestemming wordt Duitsland het meest aangeraden (18%).

Top 3 meest aangeraden Nederlandse provincies

3. Limburg
Op een derde plek van de meest aangeraden bestemmingen staat de Nederlandse provincie Limburg. De steden Maastricht en Valkenburg zijn het populairst, maar ook een uitstap naar de uitgestrekte Limburgse natuur doet het goed.

2. Zuid-Holland
Zuid-Holland komt op een mooie tweede plek in de meest aangeraden bestemmingen. Steden als Rotterdam en Den Haag zijn uitermate populair en ook de badplaats Scheveningen wordt veel aangeraden.

1. Noord- Brabant
Wie een zeer goed hotel wilt boeken is in Noord-Brabant op het juiste adres! Op hotel gaan in Noord-Brabant wordt het meest aanbevolen door Belgen en vooral de steden Eindhoven en Breda maken de provincie tot de populairste bestemming.

Downloads